Fazole z francouzské kuchyně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 188 g
 - Sodík 444 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 23 mg
 - Draslík 483.3 mg
 - Vláknina 13492.2 mg
 - Vitamín A 13492.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazolové lusky očistíme, opláchneme pod studenou, tekoucí vodou a necháme okapat. Rajčata spaříme 1 litrem vroucí vody, oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky. Mrkev očistíme, nastrouháme na hrubším struhadle.
 - 
                                2
Do hrnce dáme na malé kousky nakrájenou slaninu, osmahneme na křupavé škvarky. Přidáme máslo, drobně nakrájený česnek, připravenou mrkev, nakrájená rajčata, osolíme a opepříme, přisypeme okapané fazolové lusky. Zalijeme zbylou vodou a pod poklicí, na mírném ohni, za občasného promíchání vaříme doměkka. Když se vyvaří voda a zůstane šťáva, můžeme stáhnout ze sporáku.
 - 
                                3
Hotové fazole necháme pod poklici 5-10 minut odpočinout. Potom je rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Každou porci pokapeme citrónovou šťávou a jídlo podáváme.