Hráškový krém se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 1177 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 34 mg
 - Draslík 576.4 mg
 - Vláknina 12883.3 mg
 - Vitamín A 12883.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, lístky máty posekáme najemno, slaninu nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a osmahneme dozlatova. Slaninu vyjmeme, do výpeku nasypeme šalotku, orestujeme, přidáme hrášek, promícháme, přilijeme víno, vývar, mátu, podle chuti osolíme, opepříme a vaříme, dokud se tekutina téměř zcela neodpaří. Hráškovou směs rozmixujeme dohladka.
 - 
                                3
Do misek rozdělíme hráškový krém, posypeme slaninou a podáváme.