Bramborový salát dušený
Suroviny
- 700 g Brambory vařené ve slupce
 - 80 g Anglická slanina
 - 80 g Cibule
 - 80 g Paprika červená
 - 20 g Petržel kudrnka
 - 100 g Zelenina nakládaná
 - 20 g Hořčice Dijonská
 - 20 g Olej olivový extra panenský
 - 8 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 40 g Cukr krupice
 - 60 ml Ocet jablečný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1441 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 13.6 mg
 - Draslík 902 mg
 - Vláknina 15432.5 mg
 - Vitamín A 15432.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, papriku zbavíme jádřince, nakrájíme na proužky, cibuli nadrobno, anglickou slaninu na kostičky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a osmahneme. Slaninu vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli, osmažíme, osolíme, opepříme, přilijeme ocet, přidáme cukr, hořčici a dusíme asi 2 minuty.
 - 
                                2
Přimícháme brambory, papriku, nakládanou zeleninu a dusíme doměkka. Odstavíme z ohně, posypeme slaninou, posekanou petrželkou a podáváme.