Pečená kuřecí prsa na víně po štýrsku
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
 - 150 g Slanina vepřová
 - 200 g Šalotka
 - 250 ml Víno bílé
 - 200 ml Šlehačka
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Bobkový list
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 690 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 133.5 mg
 - Draslík 865.1 mg
 - Vláknina 560.8 mg
 - Vitamín A 560.8 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa rozkrájíme na porce, spolu s bobkovým listem vložíme do misky a zalijeme bílým vínem. Misku přikryjeme a maso necháme ve víně 2 hodiny marinovat.
 - 
                                2
Oloupeme a rozpůlíme malé šalotky, spolu s nadrobno pokrájenou slaninou je v kastrolku na lžíci másla do zlatova osmahneme, následně odložíme. Kuřecí prsa vyndáme z marinády, obrátíme v mouce a na pánvi, v níž jsme rozehřáli druhou polovinu másla je po obou stranách opečeme do zlatohněda. Poté přidáme osmahnutou směs šalotek se slaninou, přilijeme marinádu, osolíme, opepříme a zvolna 10 minut vaříme.
 - 
                                3
Vše následně přendáme do pekáče, který vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pečeme 20 minut, přelijeme šlehačkou a ještě 10 minut zapékáme.
 - 
                                4
Kuřecí prsa podáváme přelitá šťávou a ozdobená sekanou pažitkou.