Kachní prsa plněná šunkou
Suroviny
- 600 g Kachní prsa
 - 100 g Anglická slanina
 - 15 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 40 g Cibule
 - 200 g Šunka dušená
 - 5 g Tymián čerstvý
 - 10 g Petržel - nať
 - 400 g Brambory vařené
 - 40 g Okurky nakládané
 - 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 ml Olej olivový
 - 250 ml Víno bílé
 - 150 ml Vývar drůbeží
 - 5 ml Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 2231 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 166.5 mg
 - Draslík 883.3 mg
 - Vláknina 5773.8 mg
 - Vitamín A 5773.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Prsa rozkrojíme tak, abychom měli 4 stejně velké díly, lehce naklepeme a každý díl nařízneme, aby vznikla kapsa.
 - 
                                2
Šunku, slaninu a kyselou okurku nakrájíme nadrobno, promícháme a rovnoměrně touto směsí naplníme kapsy. Uzavřeme párátky, maso osolíme a opepříme. cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme máslo, přilijeme olej a nasypeme do pánve cibuli. Osmahneme a kousky cibule vyndáme. Vložíme do pánve maso a pozvolna opékáme z obou stran. Necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme troškou mouky, podlijeme vínem, vývarem, ochutíme tymiánem, petrželkou, zakápneme sojovou omáčkou a dusíme 10 až 15 minut.
 - 
                                4
Kapsy upravíme na talíře, vyndáme párátka, doplníme vařenými bramborami a přelijeme šťávou z pánve. Povrch posypeme kroužky smažené cibule.