Fettuccine se šunkou a hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 614 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 43.9 mg
 - Draslík 95 mg
 - Vláknina 5789.8 mg
 - Vitamín A 5789.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hluboké pánvi zahřejeme máslo, vložíme drobně pokrájenou cibuli a smažíme 5 minut, až je cibule sklovitá. Poté přisypeme hrášek, cukr a přilijeme vývar. Dle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Uvedeme do varu, snížíme teplotu a dusíme 5 minut, až je hrášek měkký. Přilijeme víno, zvýšíme teplotu a vaříme, až se omáčka mírně vyvaří.
 - 
                                3
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Když jsou těstoviny téměř hotové, přidáme do omáčky šunku a třetinu nastrouhaného parmezánu. Za stálého míchání prohřejeme, ochutnáme a dle potřeby přisolíme a připepříme.
 - 
                                4
Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a ihned podáváme posypané zbývajícím nastrouhaným parmezánem.