Linguine se špenátem a šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 686 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 6.8 mg
 - Draslík 664.1 mg
 - Vláknina 6490 mg
 - Vitamín A 6490 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.7 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
 - 
                                2
V průběhu vaření těstovin smažíme šunku a jarní cibulky na oleji při střední teplotě za občasného zamíchání asi 5 minut dokřupava.
 - 
                                3
Špenátu odstraníme řapíky, listy nahrubo pokrájíme a přidáme na pánev. Vmícháme ocet a cukr, zakryjeme a asi 1 minutu povaříme, až špenát změkne. Osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Omáčku dáme na těstoviny a protřeseme, aby se rovnoměrně promíchaly. Jednotlivé porce posypeme parmezánem a servírujeme.