Jehněčí roláda s meruňkovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 653 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 173.3 mg
 - Draslík 212.3 mg
 - Vláknina 7330 mg
 - Vitamín A 7330 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2060.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí maso nařízneme tak, aby vznikl pravidelný plát. Smícháme sůl s pepřem a kmínem a polovinu vetřeme do masa.
 - 
                                2
Do mixéru vložíme meruňky a piniové ořechy a rozmixujeme, přendáme do misky a vmícháme zbytek směsi koření, olej a strouhanku.
 - 
                                3
Na fólii rozložíme plátky parmské šunky tak, aby se trochu překrývaly, na šunku rozložíme maso, bohatě potřeme náplní a smotáme, upevníme fólií. Necháme hodinu uležet v lednici.
 - 
                                4
Uleželou roládu opatrně vyjmeme z fólie a ovážeme provázkem v malých odstupech, aby se nám nerozdělila. Na pekáči rozpálíme olej, vložíme maso a opečeme 3 minuty z každé strany. Potom vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 40 minut. Během pečení maso jednou obrátíme a podléváme výpekem. Hotové maso necháme 15 minut odpočinout, nakrájíme na plátky a podáváme přelité vypečenou šťávou.