Celerové plátky plněné a smažené
Suroviny
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 100 g Šunka dušená
 - 50 g Arašídy
 - 20 g Cornflakes
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 1 kg Celer bulvový
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.67 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 740 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 157.7 mg
 - Draslík 690.8 mg
 - Vláknina 10299 mg
 - Vitamín A 10299 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.8 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celer omyjeme a celé neoškrábané bulvy vaříme v hrnci v osolené vodě 50 minut.
 - 
                                2
Uvařený celer vložíme do studené vody a necháme ho vychladnout. Oškrábeme ho a pokrájíme na 1 cm silné plátky. Jednotlivé plátky z boku nakrojíme, ovšem neprořezáváme úplně do konce. Do vzniklého zářezu vložíme 1 plátek sýra a 1 plátek šunky. Naplněný celerový plátek pevně stiskneme k sobě. Osolíme ho a opepříme.
 - 
                                3
Do mikrotenové sáčku vložíme kukuřičné vločky a arašídy a rozdrobíme je válečkem na nudle.
 - 
                                4
Do jedné misky si připravíme mouku, v další rozšleháme vejce, do třetí vložíme směs rozdrcených kukuřičných vloček a arašídů.
 - 
                                5
Obalíme plátky v mouce, ve vejcích a nakonec ve vločkách s arašídy. Přitiskneme obal pevně k nim.
 - 
                                6
Rozehřejeme si ve větší teflonové pánvi olej a obalené celerové plátky na něm z každé strany 4 minuty smažíme. Podáváme teplé.