Opékaný chléb s jelitem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 812 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 1285 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 65 g
 - Cholesterol 61.2 mg
 - Draslík 238.7 mg
 - Vláknina 6239.3 mg
 - Vitamín A 6239.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Starší bílý chléb rozdrobíme, pokapeme vodou a necháme 12 hodin uležet v chladničce.
 - 
                                2
Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji a vyjmeme z pánve. Jelito i slaninu nakrájíme na drobné kostky. Na uvolněné pánvi necháme krátce škvařit slaninu, poté přisypeme nakrájené jelito, opékáme 3-5 minut.
 - 
                                3
Na jiné pánvi na rozehřátém oleji opékáme 10-15 minut rozdrobený chléb, poté přimícháme česnek, slaninu a jelita, ještě krátce opékáme.
 - 
                                4
Petrželovou nať opláchneme, vodu z ní setřepeme, petrželku nadrobno nasekáme.
 - 
                                5
Chléb se slaninou a jelitem dle chuti osolíme a opepříme, posypeme petrželkou a ihned podáváme.