Játra se zeleninou
Suroviny
- 20 g Husí sádlo
 - 300 g Játra vepřová
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Koření grilovací
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Paprika zelená
 - 4 ks Rajčata
 - 2 ks Špekáčky
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 0.5 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1 šálek Houby čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 141 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 230.8 mg
 - Draslík 600 mg
 - Vláknina 5419.9 mg
 - Vitamín A 5419.9 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 44.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozpustíme sádlo a dozlatova opečeme na jemno nasekanou cibuli. Přimícháme nakrájená játra a za stálého míchání smažíme přibližně 8 minut.
 - 
                                2
Poté přimícháme na malé kousky nakrájená rajčata, papriky, houby a vuřty. Směs osolíme, opepříme a přidáme grilovací koření s kmínem.
 - 
                                3
Směs dusíme asi 5 minut a podléváme pivem.