Omáčka slezinová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 897 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 219.6 mg
 - Draslík 304 mg
 - Vláknina 1774.5 mg
 - Vitamín A 1774.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slezinu očistíme a umeleme na masovém strojku. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme mletou slezinu, podlijeme trochou vody a dusíme 20 minut. Zahustíme jíškou, osolíme, opepříme, přidáme česnek, majoránku a mletý kmín.
 - 
                                3
Povaříme ještě 5 minut a odstavíme.
 - 
                                4
Omáčku podáváme k vařeným těstovinám.