Dušená marinovaná vepřová játra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 169 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 376.3 mg
 - Draslík 360.7 mg
 - Vláknina 132.5 mg
 - Vitamín A 132.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Játra omyjeme, odstraníme z nich blány a nakrájíme na větší kousky.
 - 
                                2
Z oleje, vína, solamylu a papriky si připravíme marinádu, v které necháme játra alespoň hodinu v chladu odležet.
 - 
                                3
Marinádu poté nalijeme do pánve, necháme na ohni rozpálit, poté do pánve vložíme játra a dusíme pod pokličkou, až jsou měkká.
 - 
                                4
Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.
 - 
                                5
Měkká játra na servírovacích talířích přelijeme výpekem, osolíme a opepříme.