Ostrý salát s celerem, česnekem a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Majonéza
  • 250 g Uzené maso vařené
  • 1 ks Celer bulvový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 789 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 385 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 350.4 mg
  • Vláknina 3462.5 mg
  • Vitamín A 3462.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a nastrouháme (nebo nakrájíme) nadrobno. Uzené maso nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme, utřeme, celer oloupeme a nastrouháme. Potom ho smícháme s nakrájenými vejci. V salátu rozmícháme utřený česnek, na závěr do salátu vmícháme majonézu. Před podáváním necháme salát alespoň 2 hodiny uležet. Salát podáváme studený.

Komentáře k receptu