Koroptve s kořeněnou náplní
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Nové koření celé
 - 4 ks Jalovec
 - 4 ks Pepř černý celý
 - 2 ks Koroptev
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
 - 1 šálek Vývar z hovězích kostí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1226 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 536 mg
 - Bílkoviny 185 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 30.1 mg
 - Draslík 822.3 mg
 - Vláknina 22227.2 mg
 - Vitamín A 22227.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 48.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mladé koroptve očistíme, vykucháme a kůži na prsou opatrně podebereme, aby vznikla kapsa.
 - 
                                2
Roztlučeme koření, drobně nakrájíme cibuli, utřeme česnek a přidáme tymián a citronovou kůru. Vše ještě jednou jemně nasekáme a osolíme.
 - 
                                3
Připravenou směsí vytřeme kapsu a vnitřek koroptví. Kůži vyhladíme a koroptve obalíme plátky slaniny. Pečeme je asi 30 minut za občasného polévání vypečeným tukem.
 - 
                                4
Z vypečené šťávy sebereme tuk, zpěníme máslo, zaprášíme je moukou a osmahneme. Přilijeme vývar, smetanu a dobře provaříme.
 - 
                                5
Omáčku podáváme ke koroptvím.