Zvěřinový salát s brusinkami
Suroviny
- 500 g Hroznové víno
 - 250 g Kompot brusinkový
 - 350 g Jelení maso
 - 50 g Oříšky piniové
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 3 ks Šalotka
 - 1 polévková lžíce Kompot brusinkový
 - 1 polévková lžíce Džem rybízový
 - 4 polévková lžíce Víno portské
 - 1.41 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Ocet malinový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 257 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 74.4 mg
 - Draslík 1027 mg
 - Vláknina 4747.5 mg
 - Vitamín A 4747.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.8 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pinie opražíme na suché pánvi, vyjmeme a necháme vychladnout. Na stejné pánvi rozpálíme lžíci oleje, do plátků masa vetřeme sůl a pepř. Smažíme zprudka 3-4 minuty, během smažení maso obracíme, doba závisí na tloušťce masa. Hotové maso vyjmeme z pánve, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.
 - 
                                2
Šalotky oloupeme a nasekáme najemno, podusíme na malém množství tuku, až zesklovatí. Podlijeme lžící malinového octa a do vzniklého výpeku přidáme rybízové želé nebo džem. Přelijeme do misky, promícháme s vínem, brusinkovým kompotem a zbývajícím octem a olejem.
 - 
                                3
Hrozny opláchneme, kuličky vína rozpůlíme a vyjmeme semínka. Brusinky omyjeme, otrháme od stopek a lehce je promícháme se zálivkou.
 - 
                                4
Studené maso nakrájíme příčně na plátky, přidáme i s ovocem do dresinku a upravíme na mísu vyloženou listy salátu. Na závěr posypeme opraženými piniovými jádry.