Srnčí se sladkokyselou omáčkou
Suroviny
- 225 g Kompot ananasový
 - 100 g Fazolové lusky zelené
 - 25 g Fazolové klíčky
 - 350 g Srnčí maso
 - 100 g Kukuřice
 - 2 kávová lžička Med včelí
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Sherry brandy
 - 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 444 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 43.8 mg
 - Draslík 561.4 mg
 - Vláknina 5176 mg
 - Vitamín A 5176 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jarní cibulky pokrájíme na kousky dlouhé 2,5cm. Rozkrojíme podélně papriku, zbavíme ji semínek a pokrájíme na kusy velké 2,5cm. Odřízneme stopky ze zelených fazolek a upravíme kukuřičné klásky.
 - 
                                2
Z masa odřízneme tučné části a maso nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme olej ve woku a osmahneme na něm maso, zázvor a rozetřený česnek. K masu přimícháme papriku, fazolky, jarní cibulky, kukuřičky, vinný ocet, sherry, sójovou omáčku a med. Vše dusíme zhruba 5 minut.
 - 
                                3
Na závěr zlehka vmícháme kostky ananasu, fazolové klíčky a krátce prohřejeme. Ihned podáváme.