Koroptev ve vinném listě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 922 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 497 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 60 mg
 - Draslík 323.8 mg
 - Vláknina 24910 mg
 - Vitamín A 24910 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.1 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 57.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Koroptve očistíme, opepříme, nasolíme a pevně zabalíme do vinných listů. Menší pekáč vymažeme máslem a na dno poklademe plátky másla. Koroptve do pekáče naskládáme, poklademe zbytkem másla, poprášíme hladkou moukou a ještě osolíme. Zakryjeme těsným poklopem a ještě utěsníme těstíčkem z polohrubé mouky a vody. Pečeme mírně 40 minut a poklici sundáme až těsně před podáváním, aby se tepelný proces uvnitř dokončil.