Srnčí řízky v těstíčku z chlebové směsi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 822 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 202 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 81 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 0.8 mg
 - Vláknina 33.1 mg
 - Vitamín A 33.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí kýtu nakrájíme na malé řízky, naklepeme je, opepříme, osolíme a lehce potřeme hořčicí.
 - 
                                2
Poté řízky obalíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
 - 
                                3
Těstíčko připravíme ze směsi na chleba. V míse ho smícháme s pivem dohladka. Je-li třeba, přilijeme vodu. Těstíčko musí být tak husté, aby z řízků nestékalo. Těstíčko pod utěrkou necháme alespoň dvacet minut odpočinout.