Srnčí ragú
Suroviny
- 60 g Slanina vepřová
 - 1 krajíc Chléb konzumní
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 kávová lžička Ocet vinný
 - 0.5 ks Celer bulvový
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 0.125 l Zakysaná smetana
 - 1 kg Srnčí plec
 - 1 polévková lžíce Kapary sterilované
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 872 mg
 - Bílkoviny 98 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 309 mg
 - Draslík 1108.8 mg
 - Vláknina 3019.3 mg
 - Vitamín A 3019.3 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso pokrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
Vyškvaříme slaninu a cibuli, přidáme osolené a opepřené maso,
 - 
                                3
celer, nadrobno, kousky chlebové kůrky, citrónovou kůru, koření,
 - 
                                4
ocet a zalijeme do roviny vývarem. Pod pokličkou dusíme doměkka.
 - 
                                5
Maso vyndáme, omáčku přecedíme, přilijeme smetanu a pokrájené
 - 
                                6
kapary, krátce povaříme.