Kančí guláš s uzeným masem a žampiony
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
 - 200 g Cibule
 - 1000 g Kančí maso
 - 100 g Křen
 - 200 g Uzená vepřová krkovička
 - 15 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 2 g Kmín celý
 - 20 g Česnek
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 120 g Sádlo škvařené
 - 2 g Bobkový list
 - 50 g Strouhanka
 - 100 g Kapie
 - 2 g Jalovec
 - 30 g Pažitka
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 2 g Paprika mletá pálivá
 - 80 g Protlak rajčatový
 - 100 ml Víno červené
 - 1000 ml Hovězí vývar základní
 - 50 ml Rum
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 747 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 1726 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 19.4 mg
 - Draslík 827.2 mg
 - Vláknina 10660.3 mg
 - Vitamín A 10660.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.5 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí přední maso odblaníme, nakrájíme na kostky, prorostlejší uzené maso rozkrájíme na menší kostičky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky, křen nastrouháme a kapii pokrájíme na proužky. Česnek prolisujeme, pažitku posekáme na jemno.
 - 
                                2
V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme obě masa, osmažíme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, promícháme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, okmínujeme, ochutíme česnekem, okořeníme jalovcem, bobkovým listem a dusíme téměř do měkka. Nyní guláš ochutíme červeným vínem, rumem, přidáme žampiony, kapii, zahustíme strouhankou a dodusíme.
 - 
                                3
Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem, posypeme pažitkou, křenem, podáváme.