Dančí guláš na víně s rumem
Suroviny
- 1000 g Dančí maso
 - 300 g Cibule
 - 100 g Sádlo škvařené
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 8 g Sůl
 - 3 g Nové koření celé
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 2 g Paprika mletá pálivá
 - 3 g Kmín drcený
 - 3 g Majoránka
 - 3 g Jalovec
 - 30 g Jíška hotová tmavá
 - 300 g Chléb konzumní
 - 50 ml Rum
 - 250 ml Víno červené
 - 3 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 614 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 157.8 mg
 - Draslík 782.7 mg
 - Vláknina 5287.3 mg
 - Vitamín A 5287.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dančí maso odblaníme, nakrájíme na menší kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme, krátce orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě.
 - 
                                3
Jakmile se šťáva vydusí, posypeme mletou paprikou, špetkou pálivé papriky, podlijeme červeným vínem, rumem, okořeníme novým kořením, jalovcem, kmínem, přidáme česnek a dusíme zvolna téměř doměkka. Podle potřeby podléváme vroucí vodou. Guláš zahustíme tmavou jíškou, přimícháme majoránku a dodusíme.
 - 
                                4
Před podáváním vyjmeme z guláše celé koření. Podáváme s čerstvým chlebem.