Kvíčaly na pivě
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 879 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 76 g
- Sodík 1022 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 107 mg
- Draslík 63.6 mg
- Vláknina 748.2 mg
- Vitamín A 748.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 83.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oškubeme 2 kvíčaly, vykucháme je, odřežeme hlavy, křídla a dobře je omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme pepřem. 
- 
                                2V pekáči rozpustíme máslo. Vložíme na něj kvíčaly, jalovec, na kvíčaly položíme několik plátků anglické slaniny a pečeme v troubě při 190°C. 
- 
                                3Po 30 minutách přilijeme pod kvíčaly pivo, kvíčaly posypeme citrónovou kůrou, do piva dáme 1 lžíci strouhanky. Kvíčaly polijeme výpekem a pod poklicí dusíme přibližně 35-40 minut. 
- 
                                4Upečené kvíčaly vyjmeme a dáme na talíře. Přecezeným výpekem kvíčaly polijeme a servírujeme. Podáváme k nim bílý chléb. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        