Divoká husa se žampiony
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 140 g Slanina vepřová
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 50 g Olivy nakládané
 - 1 ks Husa divoká
 - 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 2 dl Voda pitná
 - 0.5 polévková lžíce Kečup
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 0.5 polévková lžíce Kmín celý
 - 1 polévková lžíce Divoké koření celé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 653 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 15.9 mg
 - Draslík 204.8 mg
 - Vláknina 2045.8 mg
 - Vitamín A 2045.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Divokou husu dobře oškubeme, chmýří opálíme, husu vykucháme a dobře omyjeme. Osušíme ji, posypeme z každé strany i zevnitř solí, čerstvě pomletým divokým kořením a kmínem.
 - 
                                2
Slaninu a očištěnou cibuli nakrájíme na kostičky. V pekáči si rozpustíme slaninu na oleji, na ní zpěníme cibuli, husu položíme hřbetem nahoru. Přilijeme pivo, vodu a husu pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Pečeme přibližně 90 minut dozlatova. Během pečení husu obracíme a poléváme výpekem. Vodu podle potřeby dolijeme.
 - 
                                3
Očistíme a omyjeme čerstvé žampiony, které pokrájíme na plátky.
 - 
                                4
Nakládané černé olivy bez pecek scedíme z nálevu a rozkrájíme je na polovinu.
 - 
                                5
Upečenou husu dáme na velkou mísu a rozporcujeme ji. Štávu z husy přecedíme do rendlíku, přidáme žampiony a olivy. Vaříme při mírné teplotě 4-5 minut, přimícháme 0.5 lžíce kečupu.
 - 
                                6
Rozporcovanou husu na talířích přelijeme šťávou a servírujeme.