Petrohradský bažant
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1044 kcal
 - Sacharidy 114 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 656 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 114 g
 - Cholesterol 189.5 mg
 - Draslík 1674.3 mg
 - Vláknina 13222.5 mg
 - Vitamín A 13222.5 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 160°C. Bažanta omyjeme, osušíme a vložíme do menšího hrnce. Přidáme vlašské ořechy, rozinky, máslo, pomerančovou šťávu a tolik zeleného čaje, aby byl bažant téměř ponořený.
 - 
                                2
Důkladně osolíme a pod pokličkou pečeme v troubě při 160°C asi 45-60 minut. Vypečenou šťávu přecedíme.
 - 
                                3
Bažanta vyjmeme, naporcujeme a upravíme na talíř s rozinkami a ořechy. Šťávu zalijeme masovým vývarem a vaříme, dokud se objem tekutiny nezmenší na polovinu. Bažanta polijeme omáčkou, ozdobíme lístky šalvěje, dílky pomeranče a podáváme.