Bažant se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 1322 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 187.7 mg
 - Draslík 853.2 mg
 - Vláknina 3692 mg
 - Vitamín A 3692 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného a vykuchaného bažanta naporcujeme, polovinu slaniny nakrájíme na klínky a porce bažanta jimi prošpikujeme. Druhou polovinu slaniny nakrájíme na kostičky, nasypeme do pekáčku, přiložíme porce bažanta, přidáme kousek másla, okořeníme celým pepřem, novým kořením, jalovcem, bobkovým listem, tymiánem a osolíme. Podlijeme trochou vody a pekáček vložíme do trouby péct. Během pečení podléváme po troškách vodou.
 - 
                                2
Upečené porce bažanta rozdělíme na talíře a podáváme s bramborovou kaší.