Bažantí prsa se ciderem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 117 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 100.6 mg
 - Vláknina 1872 mg
 - Vitamín A 1872 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bažantí prsa rozpůlíme, abychom dostali 4 kousky masa. Každý kousek osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Smažíme na oleji dozlatova, poté vyjmeme (ale udržujeme teplé).
 - 
                                3
Do pánve místo bažanta dáme nasekanou jarní cibulku a máslo a opečeme ji. Poté ji dáme stranou.
 - 
                                4
Do stejné pánve vrátíme bažantí prsa obalená ve slanině a nalijeme cider. Necháme zredukovat.
 - 
                                5
Poté 20 minut dopečeme v troubě na 190 °C.