Jelení guláš na celeru
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1397 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 157.5 mg
- Draslík 1079.3 mg
- Vláknina 7164.3 mg
- Vitamín A 7164.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné a odblaněné maso omyjeme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, mrkev a oškrábaný celer nastrouháme nahrubo. 
- 
                                2V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme na něm cibuli, přisypeme mrkev, celer, krátce osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem, mletým novým kořením, trochu osmažíme, podlijeme troškou vývaru a dusíme za občasného podlévání téměř doměkka. Zahustíme hotovou jíškou a dodusíme. 
- 
                                3Guláš podáváme s vařenými bramborami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        