Srnčí medailonky na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 282 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 5.8 mg
 - Draslík 236.6 mg
 - Vláknina 3822 mg
 - Vitamín A 3822 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z očištěné srnčí kýty nakrájíme přes vlákno tenké řízky, naklepeme je a na okrajích nařízneme. Maso osolíme, okořeníme drceným pepřem a novým kořením.
 - 
                                2
Medailonky obalíme po jedné straně v hladké mouce, opečeme na rozpáleném sádle a vyjmeme.
 - 
                                3
Ve výpeku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, špetku kmínu a vše osmahneme. Vložíme zpět medailonky a krátce podusíme.
 - 
                                4
Srnčí medailonky podáváme na nahřátých talířích, přelité šťávou s houbami.