Srnčí řízky se šunkovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Srnčí kýta
- 150 g Šunka dušená
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 polévková lžíce Křen
- 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 0.35 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 806 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 54 g
- Sodík 238 mg
- Bílkoviny 72 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 147 mg
- Draslík 15 mg
- Vláknina 217.5 mg
- Vitamín A 217.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Srnčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a usmažíme na sádle. Usmažené řízky vložíme do mísy a držíme na teple. 
- 
                                2V pánvi na másle osmažíme na nudličky nakrájenou šunku, vmícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku, jemně strouhaný křen a drobně posekanou petrželovou nať a provaříme. Omáčku ochutíme pepřem a solí. 
- 
                                3Řízky podáváme přelité omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        