Sterilované srnčí stehno pečené na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 578 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 107.3 mg
 - Draslík 603.2 mg
 - Vláknina 283.3 mg
 - Vitamín A 283.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí stehno vykostíme, důkladně omyjeme a prošpikujeme slaninou. Podle velikosti sklenice stočíme, svážeme nití a po všech stranách opečeme na rozpáleném másle.
 - 
                                2
Vložíme do pekáče, osolíme, přidáme kosti ze stehna, obložíme kolečky cibule a podlijeme horkou vodou. V rozehřáté troubě upečeme dočervena.
 - 
                                3
Ne zcela dopečené stehno vložíme do sklenic, zalijeme přecezenou šťávou z pekáče a ihned zavíčkujeme.
 - 
                                4
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.