Srnčí kotlety s pomerančovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 18 g
- Sodík 894 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 112 mg
- Draslík 756.3 mg
- Vláknina 1568.8 mg
- Vitamín A 1568.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Srnčí kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, po okrajích trochu nařízneme (aby se nekroutily), vložíme do pánve s rozpáleným olejem a osmažíme z obou stran do zlatova. Kotlety poté vyjmeme a udržujeme v teple. 
- 
                                2Do výpeku v pánvi vsypeme mouku, orestujeme, přilijeme pomerančovou i citronovou šťávu, provaříme, přidáme kousek másla, strouhanou pomerančovou kůru, zakápneme worcesterem, přilijeme víno a vaříme, až omáčka zhoustne. 
- 
                                3Kotlety upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        