Zajíc po nicesku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 806 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 165.8 mg
 - Draslík 997.3 mg
 - Vláknina 3046.3 mg
 - Vitamín A 3046.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného, vykuchaného a omytého zajíce nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
V hrnci na oleji maso opečeme, polijeme koňakem a flambujeme.
 - 
                                3
Přilijeme víno, přidáme svazek bylinek, sůl a pepř. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 1 hodinu.
 - 
                                4
Ve vařící vodě spaříme cibulky a přidáme je do hrnce se zajícem spolu s nakrájenými klobásami a olivami. Dochutíme solí a pepřem a dusíme ještě další hodinu.
 - 
                                5
Kousky zajíce a klobásky narovnáme na nahřátou mísu, omáčku necháme ještě vyvařit a nakonec ji nalijeme na maso.