Čerstvé canolini se zaječím masem
Suroviny
- 80 g Sýr Parmezán
 - 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 20 g Sůl
 - 30 g Celer řapíkatý
 - 10 g Solamyl - bramborový škrob
 - 50 g Sýr Ricotta
 - 10 g Pepř černý mletý
 - 200 g Pórek
 - 100 g Brambory
 - 10 g Tymián čerstvý
 - 250 g Zaječí maso
 - 750 ml Víno červené
 - 160 ml Olej olivový extra panenský
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 5 ks Jalovec
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 4 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1314 kcal
 - Sacharidy 117 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 2451 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 315.9 mg
 - Draslík 916.9 mg
 - Vláknina 15572.5 mg
 - Vitamín A 15572.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.8 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Náplň : Maso z vykostěného zajíce pokrájíme na sousta. Dorůžova osmažíme na části oleje celer, mrkev a cibuli, přidáme maso a drcený jalovec, podlijeme. 30 minut vaříme, směs jemně nakrájíme a přidáme ricottu. Zamícháme a dochutíme pepřem.
 - 
                                2
Pórková omáčka : Brambory oškrábeme, pórek nakrájíme na kolečka, uvaříme v osolené vodě. Důkladně rozmixujeme.
 - 
                                3
Vinná omáčka : Povaříme víno, nakrájenou cibuli, tymián a vyvaříme na polovinu, zahustíme maizenou a osolíme.
 - 
                                4
Těsto : Vypracujeme z mouky, vajec, 4 lžic olivového oleje a parmezánu. Necháme 30 minut odpočinout a vyválíme tenký plát. Vykrájíme kolečka o průměru 5 cm a stejné množství o průměru 4 cm. Na větší kolečka položíme směs ze zajíce a na ni menší kolečka. Přimáčkneme těsto k sobě, pak vezmeme protilehlé konce, dáme k sobě a utvoříme trubičku.
 - 
                                5
Canolini uvaříme, scedíme a krátce osmahneme na oleji s parmezánem. Dáme na talíř, který jsme předem ozdobili pórkovou omáčkou. Zakončíme vinnou omáčkou a podáváme.