Marinovaný zajíc
Suroviny
- 1 kostka Bujón hovězí
 - 60 g Cibule
 - 30 g Pórek
 - 20 g Olej rostlinný
 - 100 g Jogurt bílý
 - 20 g Džem rybízový
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Mrkev kořen
 - 200 g Zaječí maso
 - 750 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Pepř černý celý
 - 3 ks Jalovec
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 dl Ocet vinný
 - 1 dl Víno červené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 75 g
 - Sodík 1516 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 87.7 mg
 - Draslík 1369.3 mg
 - Vláknina 35574.5 mg
 - Vitamín A 35574.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.9 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Z masa nakrájíme 6 kousků. V 1/2 litru vody uvaříme vývar z bujónu. V rendlíku smícháme 250 ml vody s octem, vínem, kořením a zeleninou a vaříme zhruba 10 minut. Horkou marinádu nalijeme na plátky masa, které jsme vložili do pekáčku. Když nálev vychladne, vložíme přikrytý pekáček na den do chladničky. Poté maso vyjmeme, opepříme, osolíme a restujeme na oleji. Orestované maso zaprášíme moukou, dobře promícháme a osmažíme. Poté na maso vlijeme vývar.
 - 
                                2
Marinádu přecedíme a k masu vložíme pouze zeleninu, nálev dáme stranou. Maso zhruba 1 hodinu dusíme pod pokličkou na mírném plameni. Občas promícháme a podle potřeby přilijeme nálev. Když je maso měkké, vyjmeme je a držíme na teple. Omáčku necháme zredukovat, aby byla hustší. Do omáčky vmícháme jogurt a džem, už nevaříme, jen prohřejeme.
 - 
                                3
Podáváme s vařenými brambory, knedlíky či noky.