Zaječí maso na víně
Suroviny
- 900 g Zaječí maso
 - 100 g Slanina vepřová
 - 25 g Mouka pšeničná hladká
 - 20 g Cukr moučkový
 - 60 g Cibule
 - 2 g Bobkový list
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 3 g Pepř černý celý
 - 3 g Nové koření celé
 - 10 g Sůl
 - 600 g Halušky
 - 200 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 150 ml Víno bílé
 - 30 ml Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 698 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 862 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 146.2 mg
 - Draslík 657.9 mg
 - Vláknina 1213 mg
 - Vitamín A 1213 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno nasekáme a slaninu nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme a chvilku podusíme. Podlijeme vínem a vodou. Okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a přidáme cukr.
 - 
                                3
Do smetany nalijeme citronovou šťávu, přisypeme mouku, cukr, promícháme a přilijeme do hrnce. Promícháme a dovaříme. Před podáváním nezapomeneme vyndat koření.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými haluškami.