Zaječí maso s kořenovou zeleninou
Suroviny
- 1000 g Zaječí maso
 - 400 g Zelenina kořenová
 - 100 g Cibule
 - 100 g Slanina vepřová
 - 100 g Sádlo škvařené
 - 30 g Jíška instantní
 - 10 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 2 g Pepř černý celý
 - 2 g Nové koření celé
 - 3 g Jalovec
 - 1 g Tymián sušený
 - 1 g Bobkový list
 - 600 g Knedlík kynutý
 - 150 g Smetana na vaření
 - 10 g Cukr krupice
 - 600 ml Hovězí vývar základní
 - 50 ml Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 765 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 1138 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 182.5 mg
 - Draslík 769.9 mg
 - Vláknina 6501.7 mg
 - Vitamín A 6501.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykoštěné zaječí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, pokrájíme nadrobno, slaninu na nudličky.
 - 
                                2
V pekáčku roztavíme sádlo, přisypeme slaninu, cibuli s kořenovou zeleninou, zpěníme. Posypeme cukrem, necháme jen lehce zkaramelizovat. Přiložíme maso, orestujeme, podlijeme vývarem, octem, okořeníme celým pepřem, jalovcem, novým kořením, tymiánem, bobkovým listem, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme téměř do měkka. Přilijeme smetanu, zahustíme světlou jíškou, podle chuti dosladíme, dosolíme, okyselíme, pekáček vrátíme do trouby, dopečeme.
 - 
                                3
Podáváme s houskovým knedlíkem.