Mramorovaná bábovka s tofu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 29 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 81.8 mg
 - Draslík 146.2 mg
 - Vláknina 1747.2 mg
 - Vitamín A 1747.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 40.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mixéru nadrobíme tofu, přilijeme vodu, sójové mléko, žloutky
 - 
                                2
a olej. Důkladně vše rozmixujeme a vlijeme do mísy. Přisypeme mouku s kypřícím práškem a přidáme fruktózu s nastrouhanou citronovou kůrou. Šlehačem vše dobře rozšleháme. Nakonec opatrně zašleháme do těsta sníh, který jsme si utřeli z bílků a 3 lžic studené vody.
 - 
                                3
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné vmícháme kakaový prášek. Tím se nám jedna půlka těsta obarví. Žlutou polovinu těsta vlijeme do vymazané formy na bábovku a druhou polovinu opatrně lijeme na ni a lehce vmícháme. Nemícháme moc, aby se nám obě vrstvy úplně nespojily.
 - 
                                4
Pečeme v předehřáté troubě při středních teplotách 50 minut. Vyklopíme na talíř a necháme vychladnout.
 - 
                                5
Bábovku podáváme krájenou na řezy jako moučník.