Středomořská rybí polévka
Suroviny
- 600 g Rajčata
 - 100 g Bageta
 - 1 kávová lžička Bobkový list
 - 1 kávová lžička Fenykl sladký - hlíza
 - 2 ks Šalotka
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Šafrán
 - 1 ks Vývar rybí
 - 1.5 ks Sůl
 - 1 ks Sýr Gruyére
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 kg Okouník mořský
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 146120 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 132.5 mg
 - Draslík 1547.4 mg
 - Vláknina 6268.2 mg
 - Vitamín A 6268.2 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33 mg
 - Vitamín E 4.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ryby zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. V hrnci si rozehřejeme olej, přidáme nakrájený fenykl a za občasného zamíchání 5 minut pečeme. Přisypeme nakrájené šalotky a česnek a opékáme dalších 5 minut. Vmícháme ryby, pokrájená rajčata, bouguet garni (svázaná petrželka, tymián, bobkový list a řapíkatý celer), šafrán a rybí vývar.
 - 
                                2
Hrnec částečně přikryjeme pokličkou a za občasného míchání zvolna vaříme po dobu 30 minut, dokud se rajčata nerozpadnou, Podle potřeby sbíráme z povrchu pěnu, která se při vaření vytvoří.
 - 
                                3
Z polévky odstraníme bouquet garni, vše rozmixujeme a propasírujeme do mísy. Vrátíme polévku do hrnce, prohřejeme ji a podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Nakrájíme bagetu a opečeme. Opečené krajíčky potřeme omáčkou rouille (viz recept Rouille s chilli), posypeme nastrouhaným sýrem, vložíme na talíře a zalijeme připravenou polévkou.