Lusková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 292 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 141 mg
 - Draslík 704.1 mg
 - Vláknina 18341.1 mg
 - Vitamín A 18341.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.8 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce s vodou dáme vařit lusky.
 - 
                                2
Mezitím si připravíme jíšku z rozpuštěného másla a mouky.
 - 
                                3
Když jsou lusky asi po 15 minutách uvařené, vodu z nich nalijeme do připravené jíšky. Přimícháme mléko, sůl, muškátový květ a pepř. Vaříme dalších 15 minut.
 - 
                                4
Do vařené polévky přidáme připravené nakrájené lusky a smetanu.
 - 
                                5
Za stálého míchání vaříme ještě 5 minut.
 - 
                                6
Poté celou polévku rozmixujeme a můžeme podávat.