Obrácený dort s brusinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 122 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 214 mg
 - Draslík 198.1 mg
 - Vláknina 10695.5 mg
 - Vitamín A 10695.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.7 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dortovou formu vymažeme máslem v silnější vrstvě a pečlivě vysypeme cukrem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
 - 
                                2
V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a solí.
 - 
                                3
Ve vodní lázni našleháme vejce se 115 gramy moučkového cukru a strouhanou pomerančovou kůru. Dbáme, aby se směs nevařila. Za pomoci elektrického šlehače vyšleháme směs do pěny, po částech opatrně vmícháme moučnou směs a 45 gramů rozpuštěného másla.
 - 
                                4
Na dno formy nasypeme omyté a okapané čerstvé brusinky, na ně vlijeme hotové těsto a pečeme zhruba čtyřicet minut. Do těsta vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je hotové. Ve formě necháme těsto asi pět minut zchladnout, poté dort po obvodu objedeme nožem a ještě teplý vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl.