Broskvový šerbet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 72 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 275.3 mg
 - Vláknina 4083.4 mg
 - Vitamín A 4083.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Broskve překrojíme a odstraníme pecky. Půlky broskví dáme do mísy, přelijeme vroucí vodou a necháme 15 minut stát. Potom broskve vyjmeme z vody, oloupeme, nakrájíme na kousky a obalíme v citronové šťávě. Rozložíme je na plech, překryjeme potravinářskou fólií a uložíme na 2 hodiny do mrazničky.
 - 
                                2
Zmrazené broskve rozmixujeme.
 - 
                                3
Do hmoty přidáme med a likér a znovu mixujeme, dokud se vše důkladně nepromíchá. Hmota by měla být dost tuhá. Upravíme ji do misek nebo pohárů, ozdobíme lístky máty a ihned podáváme.