Polévka skotská krabí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 824 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 25.5 mg
 - Draslík 281.9 mg
 - Vláknina 135.8 mg
 - Vitamín A 135.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z kraba obereme všechno bílé a hnědé maso a dáme stranou. Klepeta rozdrtíme, vybereme z nich maso, pokrájíme a dáme zvlášť.
 - 
                                2
Do pánve dáme rýži a mléko a pomalu přivedeme k varu. Přikryjeme pokličkou a povaříme 20 minut. Přidáme připravené bílé a hnědé krabí maso, pepř, sůl a povaříme 5 minut.
 - 
                                3
Necháme vychladnout a rozmixujeme mixérem do hladka. Polévku přelijeme do čisté pánve, přidáme rybí vývar a uschované maso z klepet. Přivedeme k varu, přidáme pastu z ančoviček a citronovou šťávu.
 - 
                                4
Povaříme 3 minuty, přidáme smetanu, petrželku a podáváme.