Máslo Montpellier
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 2119 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 45 mg
 - Draslík 305.9 mg
 - Vláknina 5453.5 mg
 - Vitamín A 5453.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 43.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrůlku přivedeme k varu vodu a špenát s kerblíkem v něm 2 minuty blanšírujeme. Poté scedíme, necháme okapat a najemno nasekáme.
 - 
                                2
Do misky vložíme měkké máslo, přidáme nasekaný špenát s kerblíkem, najemno nakrájené nakládané okurky, očištěný a nasekaný česnek, kapary, limetkovou šťávu a hořčici. Vše rozmixujeme tak, aby vznikla hladká hmota. Nakonec přimícháme olivový olej a špetku soli.
 - 
                                3
Z másla vytvoříme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 24 hodin do chladničky.