Paštika z husích jater
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
 - 100 g Šalotka
 - 200 ml Martell cognac
 - 200 ml Víno portské
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 10 ks Vejce slepičí
 - 6 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 kg Játra husí
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 4 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1385 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 91 g
 - Sodík 581 mg
 - Bílkoviny 68 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 2531.2 mg
 - Draslík 1002.9 mg
 - Vláknina 2510.5 mg
 - Vitamín A 2510.5 mg
 - Vitamín B6 2.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.7 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 150.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájenou šalotku najemno opečeme na oleji, přidáme husí játra, tymián, bobkový list, rozmarýn, koňak, portské a pepř bílý. Přidáme máslo, necháme trochu povolit a stáhneme ze sporáku.
 - 
                                2
Přimícháme vejce a žloutky a vymixujeme vše. Tuto směs nalijeme do forem a pečeme ve vodní lázni v troubě při teplotě 110 stupňů Celsia cca 25 minut.
 - 
                                3
Paštiku podáváme vychlazenou.