Studená rajská polévka s cuketou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 1335 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 4.5 mg
 - Draslík 758.7 mg
 - Vláknina 8956.7 mg
 - Vitamín A 8956.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.7 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme rajčatové ledové kostky. Smícháme džus z rajčat s vodou, do každého oddílu osmidílné formy na led vložíme mátový lístek, zalijeme vše rajčatovou směsí a vložíme do mrazničky.
 - 
                                2
Prolisujeme stroužek česneku, nasekáme zbytek máty, dále oloupeme a na kostičky nakrájíme velkou cibuli, umeleme pepř a středně velké cukety nahrubo nastrouháme.
 - 
                                3
Ve velkém rendlíku na rozehřátém oleji restujeme cibuli s česnekem, až cibule změkne. Pak přilijeme vývar, přidáme nasekanou mátu, 5 minut povaříme, odstavíme a necháme vychladnout.
 - 
                                4
Do mixeru vložíme konzervovaná loupaná rajčata i se šťávou, přilijeme vychladlý vývar a vše spolu dohladka rozmixujeme. Směs přelijeme do mísy, přimícháme nastrouhanou cuketu, podle chuti opepříme a přikryté dáme do lednice dobře vychladit.
 - 
                                5
Do jídelních misek rozdělíme ledové rajčatové kostky, zalijeme je vychlazenou polévkou a servírujeme.