Osvěžující grapefruitový sorbet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
 - Sacharidy 92 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 92 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 610.2 mg
 - Vláknina 14400.1 mg
 - Vitamín A 14400.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 140.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr nasypeme do vody a pozvolna zahříváme, dokud se nerozpustí. Cca 1,5 minuty povaříme, odstavíme a necháme vychladnout. Přidáme šťávu vymačkanou z grapefruitů a campari. Směs přelijeme do nerezové misky a vložíme na cca 60 minut do mrazáku.
 - 
                                2
Během mražení několikrát promícháme. Po vyjmutí rozmixujeme ručním mixérem do krémovité konzistence a znovu necháme zmrazit.
 - 
                                3
Před podáváním necháme sorbet mírně povolit, rozdělíme do vychlazených skleniček a dozdobíme snítkou máty.