Pečená kachna na broskvích
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
 - 1000 g Kachna domácí
 - 2 ks Broskve
 - 0.5 ks Celer bulvový
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Petržel kořen
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 2 cl Martell cognac
 - 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
 - 0.47 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 774 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 128 g
 - Sodík 237 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 132.7 mg
 - Draslík 688.8 mg
 - Vláknina 6074.7 mg
 - Vitamín A 6074.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.9 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachnu opláchneme a osušíme, osolíme, opepříme.
 - 
                                2
Drůbky (krk, žaludek, srdce a špičky křídel) vložíme do osolené vody. Oškrábeme zeleninu - mrkev, petržel a celer, pokrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k drůbkům a uvaříme vývar.
 - 
                                3
Předehřejeme troubu na 180 °C.
 - 
                                4
Na pekáč vlijeme olej a kachnu opečeme po všech stranách. Vložíme do trouby a podlijeme hotovým vývarem. Pečeme 60 minut do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.
 - 
                                5
Omyjeme a oloupeme broskve, rozpůlíme je a odstraníme pecky. Jednu z broskví potom nakrájíme na díly a druhou broskev rozmixujeme v mixéru.
 - 
                                6
Upečenou kachnu vyndáme z pekáče. Šťávu přecedíme přes síto a odebereme z ní tuk.
 - 
                                7
K vypečené šťávě přidáme rozmixovanou broskev, koňak a 250 ml vývaru z drůbků. Odpařujeme, dokud nezhoustne. Vložíme lžíci zeleného pepře.
 - 
                                8
Rozmixujeme kachní játra, přidáme k nim máslo, lisujeme je do omáčky. Zahřejeme, ale už nevaříme. Druhou broskev rozkrájenou na dílky opečeme na másle a přidáme do omáčky.
 - 
                                9
Rozporcujeme kachnu a podáváme ji s omáčkou.