Dort slivovice
Suroviny
- 500 g Máslo čerstvé
 - 100 g Mléko plnotučné sušené
 - 150 g Cukr krupice
 - 360 g Cukr krupice
 - 510 g Mouka polohrubá
 - 200 g Cukr moučkový
 - 750 ml Mléko polotučné
 - 50 ml Voda pitná
 - 9 ks Vaječný bílek slepičí
 - 9 ks Vaječný žloutek sušený
 - 2 ks Cukr vanilka
 - 3 ks Pudink vanilkový
 - 6 polévková lžíce Marmeláda višňová
 - 9 polévková lžíce Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Rum
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1702 kcal
 - Sacharidy 213 g
 - Tuky 84 g
 - Sodík 120 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 188 g
 - Cholesterol 419.9 mg
 - Draslík 220.7 mg
 - Vláknina 6290 mg
 - Vitamín A 6290 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 185.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.
 - 
                                2
Suroviny rozdělíme na tři díly, vypracujeme tři těsta (z bílků šleháme tuhý sníh), z nich utvoříme placky, které upečeme dozlatova. Upečené pláty okrojíme do tvaru lahve. Ze zbylého těsta vykrojíme etikety, jaké jsou na lahvi slivovice a uzávěr.
 - 
                                3
V mezičase připravíme krém – v mléce rozšleháme pudinky, vanilkové cukry a svaříme dohusta. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, přimícháme rum a postupně zatíráme vychladlý pudinkový krém.
 - 
                                4
Spodní díl natřeme částí marmelády, potřeme rovnoměrně krémem, přikryjeme dalším plátem a postup opakujeme. Vrchní díl přiklopíme a potáhneme marcipánem.
 - 
                                5
Marcipán připravíme zpracováním udaných surovin. Vodu přidáváme opatrně postupně, aby nám vznikla tvárná hmota.
 - 
                                6
Písmena píšeme zředěným cukrářským barvivem.