Krokety se zeleným krémem
Suroviny
- 400 g Brambory
 - 270 g Cuketa
 - 40 g Sýr Scamorza
 - 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 hrst Strouhanka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 161 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 94.6 mg
 - Draslík 614.9 mg
 - Vláknina 6760.3 mg
 - Vitamín A 6760.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme, oloupeme, rozmačkáme a přidáme lžíci strouhaného parmazánu, žloutek, sůl a pepř.
 - 
                                2
Ze vzniklé hmoty utvoříme tvořítkem na zmrzlinu 12 kuliček. Dovnitř každé vložíme kostičku scamorzy, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Krátce osmažíme na části rozpáleného oleje.
 - 
                                3
Cukety nakrájíme na kostičky a na zbylém rozehřátém oleji restujeme asi 20min. Ochutíme solí, přidáme chilli papričku, svazek petrželky a vše rozmixujeme s octem a 70ml vody.
 - 
                                4
Krém rozdělíme do misek, vložíme krokety a ihned podáváme.